jesper-og-magnus

Jesper og branchen

Jeg har arbejdet i restaurationsbranchen og lavet mad siden jeg var 13 år. Mit store forbillede da jeg voksede op på Christiania, var køkkenchefen Otto Nielsson (søn af stor dansk Chef på  Corte D’Or i 50’erne) på Spiseloppen. For mig var det fantastisk at knokle med drengene i køkkenet; lave Beuf Bearnaise, bagekartoffel med skinkefyld og arbejde 12 – 16 timer i træk! Når man er teenager, eventyrlysten, handlingsorienteret og hader alt bogligt – så blev det bare ik bedre, når jeg på Spiseloppen fik lov til at lave mad og rent faktisk skabe noget på en tallerken, som allerede dengang fungerede rigtig godt for mig.

Jeg er dog holdt op med lige frem at elske de mange timer i køkkenet og de fysiske udfordringer med tunge løft, kulde, varme mm. Det har kostet mange timer væk fra min familie og de lange dage oprejst på stenhårdt gulv, er hård kost for fysikken.
Heldigvis er ude godt, men hjemme bedst stadig i et køkken – og min passion for at udvikle mad og for gode råvarer, er fortsat nerven i min forretning.

Personlig oplevelsesøkonomi
At lave mad – udvikle gastronomiske oplevelser, kulinariske events og smagsfulde sanseoplevelser – afhængig af hvad man kalder det, er for mig kernen i min passion. Gennem maden og det kreative arbejde med råvarer og teknikker, har jeg mødt mange forskellige mennesker, kulturer og traditioner. Jeg har rejst og oplevet min branche – på godt og ondt – i både USA, Sydamerika, Europa og i Asien. Her har jeg mødt alt fra mad-plattenslagere, kokke- wannabies, hårdarbejdende commis og dybt inspirerende kollegaer, som hele tiden er med til at rykke grænsen for hvordan vi opfatter smag – og for at skabe unikke øjeblikke og nye ultimative smagssammenhænge.
Jeg er dybt taknemmelig for de oplevelser og bekendtskaber jeg hele tiden får – og her kan du kigge med på noget af rejsen…